Her er den M3 Compact, BMW aldrig byggede


Og det gjorde de så alligevel, for i en “hemmelig” kælder står den gemt blandt andre af mærkets biler, som heller ikke blev til noget.

I en årerække var Compact-modellerne BMW’s forsøg på at lave… tja, kompakte udgaver af 3 Serien. Det sluttede dog med E46-serien. Helt død blev idé dog ikke lagt, compact’en er i dag det vi kender som 1 Serien.

Men før det kom dertil, eksperimenterede BMW blandt andet med en E36 M3 Compact omkring 1996. Ja, du læste rigtigt. Den blot 4,2 meter lange bil kunne meget vel være kommet som en M-udgave.


Trods compact’ens mindre dimensioner var og er der nemlig stadig plads til den 3,2-liters rækkesekser med 321 hestekræfter, som fabrikken brugte i de faktiske M3-modeller.

Og den er sikkert rigtig sjov at køre, for den lille tysker vejer kun 1.130 kilo. Hvilket gør den 150 kilo lettere end datidens M3 Coupé. Og selvom bilen er kortere end coupéen, så er akselafstanden faktisk den samme.

Hvilket igen betød, at BMW’s ingeniører ikke skulle gå på kompromis med stabiliteten. Hele projektet blev dog mere eller mindre ved tanken. For der findes kun denne ene M3 Compact. Altså sådan helt officelt.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk