Reklame:

Henrik Fisker kommer med endnu en kedelig melding

Henrik Fiskers Fisker Inc. må endnu engang meddele, at mærket ikke kan følge med egne mål.

Henrik Fisker har netop præsenteret tre nye modeller. Heriblandt en topmodel, der er opkaldt efter en Robert De Niro-film. Bilen vil desuden have over 1.000 hestekræfter.

Der er også en mindre SUV og en pickup på vej. Men alt er bestemt ikke guld og grønne skove i Fisker-land.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Langt fra faktisk. Mærket må endnu engang nedjusterer sine egne forventninger til produktionen.

Tilbage i maj sendte Fisker ellers en pressemeddelelse ud, hvor i det forlød, at mærket forventede at bygge mellem 1.400 og 1.700 biler om måneden i løbet af andet kvartal. Men sådan blev det ikke.

LÆS OGSÅ: Regeringen kommer med godt nyt – men ikke til alle bilister

Den oprindelige aftale med Magna Steyr-fabrikken i Østrig lyder på 50.000 biler årligt. Men det er altså kun lykkedes at bygge 1.022 biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Fisker mener, at problemet ligger hos én men ikke desto mindre afgørende underleverandør. Den nye forventning lyder nu på et sted mellem 20.000 og 23.000 biler i år.

Det tal fra 32.000 til 36.000 biler tilbage i maj. Og allerede dengang havde Fisker faktisk nedjusteret forventningerne med hele 15 procent.

Og det må kunne mærkes hos de danske Fisker-kunder. I maj sidste år fortalte mærket, at 1.200 danskere havde forudbestilt en Fisker Ocean. Ifølge motorregisteret er der pt. indregistreret 34 eksemplarer af modellen.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?