Reklame:

Har tabt 250 millioner kr. – kendt Youtube-kanal fyrer ansatte

Den store bilhandels-portal bag Youtube-kanalen har givet underskud i flere år. Nu går ejerne nye veje for at skaffe penge.

De har millioner af visninger hver måned. Men inde bag ved er den engelske bilhandels-portal en underskudsforretning.

Faktisk har CarWoW givet underskud i flere år. Sidste år tabte CarWow 29,4 millioner engelske pund svarende en kvart milliard danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det selvom platformen hævder stå for hele 10 procent af alle bilhandler i England. En hurtigt google-søgning gør det klart, at briterne køber næsten 10 millioner biler om året. 7,5 mio. af dem handles brugt.

Det vilde tab betød, at CarWow har måttet fyre en femtedel af alle sine ansatte. Nu prøver ejerne dog at hente bare lidt af tabet ind igen.

LÆS OGSÅ: Kinamærke nedjusterer markant – kan ikke bygge 80.000 biler

Det foregår gennem crowdfunding, hvor man beder helt almindelige mennesker investere i firmaet til gengæld for en bid af kagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og CarWow har tilsyneladende ramt rigtig. I hvert fald er ejerne allerede langt forbi de 1,4 millioner pund – 12 millioner kr. – som de i første omgang håbede at kunne rejse i crowdfunding-kapital.

CarWow lever af at være bindeled mellem køber og forhandler. Men det er altså ikke en særlig god forretning. End ikke indskud på mere end 1 mia. kr. fra en investor-gruppe, der bl.a. består af Volvo og Mercedes, har kunnet rette økonomien.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?