Reklame:

Kinamærke nedjusterer markant – kan ikke bygge 80.000 biler

Det bliver ikke i år, at de bygger 80.000 biler. Det bliver heller ikke til 70.000. I stedet håber kinesiske Polestar nu på langt mindre. 

Først sagde de, at 80.000 nye biler ville få asfalt under hjulene i år. Så sagde de 70.000. Og nu nedjusterer kinesiske Polestar endnu engang forventningerne til 2023.

Nu hedder det sig, at mærket håber at kunne nå at bygge et sted mellem 60.000 og 70.000 biler i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det fortalte mærket selv, da dets regnskab for tredje kvartal af 2023 blev offentligt kendt i sidste måned.  Polestar kan dog alligevel glæde sig over fremgang de seneste tre måneder.

Det er nemlig lykkedes kineserne at levere 13.976 biler i perioden. En fremgang på 51 procent i forhold til samme periode sidste år.

LÆS OGSÅ: Volkswagen dropper elbil – “Den er simpelthen for tung”

Det er dog lige knap 2.000 biler færre, end mærket leverede i andet kvartal. Polestar uddybede ikke, hvorfor salget på det seneste har svigtet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men det kan skyldes en faldende efterspørgsel på mærkets indtil videre eneste model Polestar 2.

En bil der i øvrigt på trække salget alene lidt endnu. 2023 bliver nemlig uden ny model i programmet. Tilbage i august udskød Polestar lanceringen af en SUV, Polestar 3, til ‘engang i 2024’.

Omvendt fosser pengene stadig ud af Polestar. På de seneste tre måneder har mærket således tabt 155 millioner dollar.

Reklameblok:


I en udmelding oven på regnskabet fortæller mærket, at man er nødt til at skaffe yderligere kapital for bare at gå i 0 i år. Det skriver mediet CNBC.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?