Reklame:

Han købte 200 Land Rovere – nu tjener han millioner på at sælge dem

Charles Fawcett gør sig mest i Land Rover Defender. Altså originalen. Før modellen forsvandt fra samlebåndet i 2015, købte han 200 styk. Det har været en god forretning.

Det var en stor udskrivning i første omgang, da engelske Charles Fawcett i 2015 bestemte sig for at købe 200 eksemplarer af den originale Land Rover Defender, inden det var for sent.

Samlebåndet med originalen stoppede helt i 2016. Men inden da nåede Charles Fawcett at få sine 200 fabriksnye biler. Og det har vist sig at være en god forretning. Til The Sun fortæller Charles Fawcett, at det vælter ind med kunder, som vil have en bil, de egentlig ikke kan få længere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Alle bilerne er første registreret, efter produktionen stoppede i 2016. Hvilket gør dem til nogle af de sidste Defendere overhovedet, fortæller Charles Fawcett. Han besøgte selv fabrikken i Solihull, England, for at tale med de ansatte som byggede bilerne. Samtidig blev hvert af de 200 chassiser håndplukket.

Lægger over 100.000… pund til prisen
Dengang for seks/syv år siden kostede en Defender på engelske nummerplader omkring 35.000 pund svarende til 300.000 danske kroner. Det kan du ikke få dem til i dag. I hvert fald ikke en af dem som Charles Fawcett købte.

Hver af de 200 biler gennemgår nemlig en meget omhyggelig modificering, så de står, ligesom Charles Fawcetts kunder vil have det. Det betyder blandt andet nye lædersæder, Apple Carplay og mere isolering. Men det koster. Bilerne sættes kun til salg i små partier ad gangen. Lige nu er 16 styk eksempelvis på markedet.

Billigst er det med dieselbilerne. De koster fra 135.000 pund. Altså eksklusiv moms. De mere potente benzin-modeller koster fra 148.000 pund eller 1,2 mio. danske kr.. Her er momsen heller ikke medregnet.

Reklameblok:
Charles Fawcett fortæller dog til The Sun, at han allerede har haft kunder, som har betalt væsentlig mere end det. Enkelte har lagt op mod 220.000 pund svarende til 1,9 mio. danske kroner pr. bil.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?