Haas om tidligere sponsor: “De får IKKE en krone”

Foto: Haas F1

Selvom den Uralkali, som Haas gav sparket inden sæsonstart, kræver alle sine penge igen, afviser holdet totalt. I stedet har man rejst et modkrav.

Først blev Uralkalis farver, som til forveksling ligner de russiske nationalfarver, pillet af Haas-racerne. Så fik sponsoren og Nikita Mazepin sparket. Men allerede før Kevin Magnussen satte sig i det ledige sæde, krævede Uralkali sine penge for 2022-sæsonen betalt tilbage.

Noget Haas-holdet dog blankt afviser. Helt konkret afviser det amerikanske Formel 1-hold et russisk krav på 13 millioner dollars svarende til godt 89 millioner danske kroner. Det skriver Motorsport.com.

– Uralkalis krav om tilbagebetaling er ubegrundet og afvist, står der blandt andet i et brev fra Haas til Uralkalis advokater, som Motorsport.com har set.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:I brevet henviser Haas til en klausul i kontrakt mellem partnerne, hvor der står, at “Uralkali ikke må skade Haas’ omdømme’. Det mener Haas er sket. Derfor har man med brevet sendt et modkrav på 6,6 millioner dollars svarende til 59 millioner kr. Pengene er erstatning for det, som Haas mener er klokkeklart kontraktbrud.

I brevet skriver Haas, at ‘beløbet skal betales inden for få dage”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk