Formel 1 og coronavirus: Hvad er op og ned?

Formel 1

Dette indhold er sponsoreret

Det er formentlig ikke gået en eneste næse forbi, at verden er den på den anden ende på grund af coronavirus. Danmark er som samfund nærmest sat på stand by, hvor både offentlige institutioner og private virksomheder i stor stil holder lukket for at mindske og hæmme smittefaren. 

Corona har haft indflydelse på hele verden, og dermed også inden for sport og underholdning. Så hvad er op og ned, når det gælder Formel 1? Læs med her og få svar på nogle af de mange spørgsmål, som kan have været dukket op.

Kevin Magnussens kolleger er i isolation

Kevin Magnussens Formel 1-hold, Haas, er for nylig også blevet påvirket af den slemme coronavirus. Således er to ansatte gået i frivillig isolation i den australske by Melbourne. Det har de gjort som en forebyggende reaktion, efter at de har følt sig syge efter deres ankomst til byen. 

På samme tid er tilmed et medlem fra det meget succesfulde McLaren-hold også blevet isoleret. Denne person er blevet isoleret på sit hotelværelse. Hvis du er interesseret i at se bookmakernes favoritter til de kommende sportsbegivenheder, kan du blandt andet benytte leovegas sport her. 

Alle disse begivenheder sker blot få dage før weekenden, der officielt starter Formel 1-sæsonen. Denne sæson startes med grand prix i Melbourne. I næste afsnit kan du læse om, hvordan du skal forholde dig til sæsonstart, og hvilken indflydelse corona har fået på arrangementet. 

Indflydelse på sæsonstart

Når det gælder en så potentielt farlig spredning af smitte, som corona udgør, tages der ingen chancer. Det gælder heldigvis også for de folk, der står bag at arrangere Formel 1. De har taget de hensyn der skulle tages, i forhold til personer, der oplever symptomer på smitte – disse er som bekendt blevet isoleret. 

Imidlertid er der dog ikke planer om at afvige fra programmet når det gælder weekendens grandprix. Således melder Melbourne grand prix, at man ikke har tænkt sig at lade corona påvirke sæsonstarten på dette års Formel 1. I stedet udtalte direktør Andrew Westacott, at der slet ikke er nogen risiko for, at arrangementet vil udsættes eller som mange frygtede, aflyst.

Melbourne grand prix må ellers siges at udgøre en stor potentiel smittespreder, da omkring 300.000 mennesker sidste år besøgte begivenheden. Løbet finder sted på Albert Park, og er meget populært.

Hvad er udsigterne?

Når det gælder udsigterne for fremtiden for coronavirus, er det meget svært at spå om. Herhjemme er Danmark som bekendt blevet lukket ned i mindst 14 dage. Med lukket ned menes der, at alle offentlige uddannelser er blevet stoppet og forventes at blive lavet til hjemmeundervisning. Alle offentlige arbejdspladser, der ikke er nødvendige, laves ligeledes om til hjemmearbejde.

Samtidig opfordres private virksomheder til at vise stort hensyn og ansvar, og derfor overveje at lukke deres arbejdsplads eller forretning ned i den pågældende periode.

Om de 14 dage så er nok, og man kan vide sig sikker på sin Formel 1 efter det, er usikkert endnu. Det vides ikke om disse 2 uger er nok til at inddæmme virusset.


Reklame: