Formel 1-hold skal have VILD erstatning

Et langstrakt slagsmål har nu fundet sin afslutning. Formel 1-holdet Williams skal have vildt mange penge. 

Williams tidligere hovedsponsor ROKiT skal til lommerne. Det har en amerikansk domstol for nylig afgjort. ROKiT, der blandt andet laver smartphone, skal helt konkret punge ud med 26 millioner engelske pund for deres brud på kontrakten med Formel 1-holdet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

ROKiT sluttede sig til Williams som holdets hovesponsor forud for 2019-sæsonen og optrådte på George Russells og Nicholas Latifis biler, da holdet sammen med resten af Formel 1-feltet kørte test i Barcelona inden 2020-sæsonen. Men så ramte corona-pandemien, og det fik sponsoren til at rive aftalen over.

Det betød, at en bindende tre-årig aftale blev afbrudt efter bare ét år. Og det kan ikke bare sådan lige. I hvert fald ikke uden at det får konsekvenser. Williams trak da også ROKiT i retten, og det viste sig at være den rigtige beslutning.

Udover de 26 millioner engelske pund svarende til 225 millioner danske kroner skal ROKiT også dække Williams’ advokatregning. Den løber op i yderligere én million pund.

Reklameblok:



Siden det afbrudte samarbejde har Williams ikke haft nogen hovedsponsor i Formel 1. I november 2020 blev Williams-familien dog købt ud af den amerikanske investeringsfond Dorilton Capital. ROKiT er heller ikke færdige i motorsport. Man sponsorer blandt andet Formula E og MotoGP.

 

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk