Reklame:

Ford giver op i Tyskland – kinesisk bilmærke kørte fra aftale i sidste øjeblik

Ford skal ikke længere producere biler på mærkets tyske fabrik i byen Saarlouis. Et forsøg på at finde en køber er dog også faldet til jorden.

Ford har ikke længere noget at bruge sin fabrik i den tyske by Saarlouis til. Der skal i hvert fald ikke længere bygges biler på stedet.

Altså biler med Ford-emblemer. Ford i Europa havde dog håbet at kunne sælge fabrikken videre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Blandt andet er det nu kommet frem, at Ford var i dialog med kinesiske BYD. Men nu forlyder det, at kineserne, som i mange år skamkopierede tyske mærker, trak sig fra en aftale med Ford.

Og det i sidste øjeblik. Det statsejede Chery Automobile var angiveligt også interesseret i Ford-fabrikken. Men heller ikke her blev det til nogen aftale.

LÆS OGSÅ: Tankstationer hyrer vagter: “Skal stoppe slåskampe mellem folk med elbiler”

Det skriver Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Martin Sander, der har ansvaret for Fords personerbiler i Europa, har nu fortalt de ansatte på fabrikken, at bilmærket vil omdannet stedet til et teknologicenter.

Det sker efter planen, når den sidste Ford Focus er bygget i 2025. Men det betyder samtidig, at Ford ikke får brug for alle 4.400 medarbejdere.

Faktisk skal bilmærket kun bruge de 1.000 af dem. Detaljerne, om hvad Ford vil udvikle af teknologi i Saarlouis, er det for nuværende småt med.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?