EU vil også forbyde syntetisk benzin


Et totalt stop for salget af nye fossilbiler i 2035 betyder et totalt stop. EU-komissionen vil ikke tillade at e-fuel undtages.

Italianerne har kæmpet for det. Og franskmændene vil gerne have hybridbiler undtaget. Men EU står fast. Et forslag, der lige nu vil forbyde alle nye diesel-og benzinbiler i 2035, skal hverken undtage hybriderne eller biler som kører på synetisk brændstof – det såkaldte e-fuel. Heller ikke selvom det sidstnævnte brændstof er Co2-neutralt.

Det skriver Carscoops som citerer det tyske mediet Handelsblatt.

Italianerne, som blandt andet har Ferrari og Lamborghini at tage hensyn til, har ellers lagt pres på EU-systemet for at få et forbud med smutveje i. Men både Frankrig og Italien har altså opgivet kampen, forlyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bliver et forbud mod fossilbiler til noget, bliver det altså en stram omgang. Noget der formentlig også vil betyde, at Porsche godt kan smide sin 100 millioner euro store investering i e-fuel-produktion ud af vinduet. Ifølge Reuters skal EU’s politikere stemme om forslaget i løbet af de kommende måneder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk