VILDT! En dansker har 7 Ferrari 360 Challenge Stradale


Michael Krog samler på biler, og gerne af den specielle slags. Se med, når han viser os sin passion for den helt unikke Ferrari 360 CS Cornes Edition, der kun er produceret 25 af.

De fleste af os har en samling af biler i hovedet. Et udvalg af biler vi er stødt på gennem tiderne, som af den ene eller anden grund har fået en plads i hver vores virtuelle drømme­garage. Få af os har mulighed for at føre samlingen ud i livet, skriver Bil Magasinet.

Danske Michael Krog har skåret det med drømmebilerne ned til én model i én udgave i én version. En Ferrari 360 Challenge Stradale “Cornes Edition” fra 2004, som kun er produceret i 25 eksemplarer, der alle blev solgt i Japan fra ny.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
DEDIKERET FERRARI-ENTUSIAST
Michael Krog, der er medindehaver af GranTurismo Cars i Albertlund, er dedikeret Ferrari-entusiast, og han har haft utallige Ferrarier. Nogle af dem bliver købt og solgt som en forretning, men det er ikke Michaels primære erhverv, og de fleste af de biler, han køber, bliver fundet i fjerne afkroge af hele verden. Som regel har de en historie med sig, der er en del af årsagen til, at Michael køber dem.

– Generelt har jeg altid været vild med 360 Challenge Stradale, som efter min mening af en af de sidste modeller, hvor Ferrari sendte en bane-racer på gaden med at absolut minium af modificeringer for at få den godkendt. Det er efter min mening en af de mest ufiltrerede Ferrari-gadebiler i nyere tid, og jeg forstår ikke, hvordan den er blevet godkendt med det støjniveau, den leverer. Det er en af de mest højlydte gadebiler, jeg kender”, fortæller Michael til Bil Magasinet.

Challenge Stradale i den særlige “Cornes Edition”
Der blev produceret godt 18.000 Ferrari 360 heraf 300 af raceren “Challenge” og 1.288 af gadeversionen “Challenge Stradale”. Det er denne bil, Michael Krog har forelsket sig i, og da han blev opmærksom på, at modellen er lavet i en lille serie på bare 25 biler bygget til den japanske importør, Cornes, i anledning af dennes 25 års jubilæum som Ferrari-importør i 2004, blev han særligt interesseret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det er sjovt at have noget, andre ikke har. Helst med en historie, som ikke afslører sig selv ved første kig. Noget man skal grave i for helt at forstå. Den var den oplevelse, jeg fik, da jeg første gang så en ’Cornes’ hos den danske Ferrari-importør i 2015. Jeg blev hooked med det samme, smiler Michael.

UD AF 25 PRODUCERET EJER MICHAEL DE 7
Ferrari 360 Challenge Stradale Cornes kaldes også nogle gange for ”Schumacher Edition”, fordi tyskerens signatur pryder indersiden af højre fordør. I 2004 vandt Michael Schumacher Formel 1-VM for Ferrari for syvende og sidste gang.

Teknisk set adskiller Cornes-versionerne sig ikke fra udgangspunktet. Visuelt er de dog ikke til at tage fejl af. De 25 biler, som er helt ens, kendes tydeligt på den hvide hækgrill, den hvide omdrejningstæller og så brændstofdæksel og skiftepalerne bag rattet, der er udført i kulfiber.

Selv om bilerne blev produceret til Japan, hvor man kører i ventre side, er alle Cornes-bilerne venstrestyrede, fordi der er prestige i at køre med rattet i den side i Japan.

JAGTEN FORTSÆTTER
Michael slog til på Cornes-bilen hos Formula Automobile, og begyndte at interessere sig for, hvor de øvrige 24 biler var. Interessant nok var ikke alle i Japan. Da Michael fandt en bil i Storbritannien, slog han til igen. Derefter begyndte jagten på Cornes-biler i Japan.

Han fandt hurtigt to, som han købte. Derefter fandt han en i Spanien, som han selvfølgelig måtte eje og derefter fulgte endnu to fra Japan, så han i dag har syv stort set ens Cornes-Ferrari’er.

Michael ved, at der, utroligt nok, findes to Cornes-biler mere i Danmark samt en i Storbritanien. Han ved også, at to biler er gået til i uheld, og han har også sporet en bil til Taiwan. De resterende 12 biler er, så vidt Michael ved, stadig i Japan – og han leder efter dem.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre