Elon Musk kan få beslaglagt sine Tesla-aktier


Han er både firmaets grundlægger og direktør. Alligevel risikerer Elon Musk nu, at en dommer tager Tesla-aktier fra ham.

Elon Musk er mange ting. Blandt andet verdens rigeste mand. Men den status kan få en pause, hvis en dommer ved en amerikansk domstol tager Musks Tesla-aktier. Det er en af de sanktioner, det amerikanske retssystem har.

LÆS OGSÅ: Tesla vil købe kundernes gamle biler – nogen får nybilsprisen

Det hele bunder i, at Elon Musk angiveligt har trukket sit tilbud om at købe det sociale medie Twitter for svimlende 44 milliarder dollar tilbage. Og det vil Twitter ikke finde sig i. På den anden side mener Musk, at Twitter har brudt købsbetingelse ved ikke at udlevere oplysninger om falske profiler.  Noget han, Musk altså, ellers har bedt om.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Professor: Det kan en dommer gøre
Men skulle en dommer finde Twitters argumenter mere i tråd med loven, så kan vedkommende i sidste ende beslaglægge Musks Tesla-aktier mod direktørens vilje. Pengene, som aktierne er værd, kan Musk herfra blive tvunget til at bruge på at købe Twitter for.

Det forklarer juraprofessor Robert Miller til Business Insider. Juraprofessoren fortæller endvidere, at retten også kan vælge at gå en anden vej. Musk kan nemlig også idømmes dagbøder ‘på flere millioner dollars’, indtil til den dag han beslutter sig for at give efter og hoste op med købesummen.

Ses vi til Auto Show?


I princippet kan disse bøder løbe op i 100 millioner dollars hver dag, siger professoren til mediet. Den sidste mulighed, som professoren mener, at retten har, er fængselsstraf. Det kan Elon Musk nemlig også få, hvis altså sagen når retssystemet. Og en dommer er enig med Twitter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk