Annonce:

Ejerne klager – ny Volvo EX30 er fyldt med fejl

Ejerne af Volvos helt nye elbil, EX30, klager nu så meget over den, at man skulle tro, bilen var en fejlkonstruktion på fire hjul.

Boosted har før skrevet om Volvo EX30-ejeren Martin, der er nødt til at snyde sin bil bare for at få den til at holde op med at melde fejl. Men han er ikke den eneste, der har et problem med den nye kineser.

Noget tyder nemlig på, at Volvo har sendt den lille, elektriske SUV alt for hurtigt ud på vejene. Bilen får ellers ros af både journalister og ejere for den generelle hardware. Men det ser helt anderledes ud med software-delen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I adskillige forummer udveksler frustrerede EX30-ejere erfaringer med bilen, som er plaget af et hav af fejl. Den mest almindelige fejl ser dog ud til at være forbindelsen til internettet.

Hvis ikke forbindelsen er dårlig, oplever mange bilister, at bilen overhovedet ikke kan koble sig på internettet. Og det sætter mange af bilens øvrige funktioner helt ud af spillet.

LÆS OGSÅ: Ladas første nye bil i årevis er en gammel Dacia

Men der er også store problemer med Bluetooth-forbindelsen, radioer, der slukker, når bilen bremser, og hidsige assistentsystemer, der smider om sig med advarsler, når de absolut ikke skal være der.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selv bilens ur viser et forkert klokkeslæt, og bilens indbyggede infotainment-skærm har det med at falde tilbage eller helt starte op i en såkaldt ‘test-indstilling’.

Ejerne kan, når det sker, ikke se andet end et prøvebillede på skærmen, som i øvrigt er ubrugelig ellers. Volvo hævder, at de problemer, ejerne oplever, kan løses med en opdatering. De biler, som ikke kan kobles på internettet, er ejerne dog nødt til at køre forbi et værksted.

– De oplevede problemer løses løbende med softwareopdateringer trådløst. De, der ønsker det, kan i stedet få opdateringerne installeret på deres Volvo-værksted, siger Volvo Cars’ pressechef i Sverige Magnus Holst til Carup.

Herhjemme er Volvo EX30 i hvert fald slagsmæssigt kommet godt fra start. Den lille kineser er ifølge tal fra De Danske Bilimportører den 8. mest populære bil herhjemme i øjeblikket.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler