Efter klager: Tesla må gerne bruge ord som ‘autopilot’

Teslas netværk af superchargere skal være tilgængeligt for elbiler fra andre mærker - i dag åbnede mærket ladestanderne i Holland.
Foto: Tesla

I Tyskland mener en domstol, at forbrugerne godt kan gennemskue, at Teslas biler ikke er helt selvkørende trods brug af ord som ‘autopilot’.

Hvor meget skal man lægge i ord som begynder med auto? Altså som i automatisk. Ikke alt for meget har en tysk domstol nu slået fast. I hvert fald mener det tyske retssystem, at forbrugerne bør kunne gennemskue, at Teslas biler ikke er selvkørende.

Heller ikke selvom det amerikanske mærke bruger ord som ‘autopilot’ i markedsføringen af sine biler. Afgørelsen kommer efter, at Wettbewerbszentrale – en NGO som overvåger tysk konkurrencelov – har klaget over Teslas brug af ord som “autopilot inkluderet” i markedsføringen over for de tyske kunder.

Så dumme er tyskerne ikke
Men det er der altså ikke noget i vejen for, mener det tyske retsvæsen. Sådan var det dog ikke i 2020, hvor en byretsdom fra München gav den tyske NGO ret. Det var ikke i orden, at Tesla brugte ord som ‘autopilot’, nu hvor mærkets biler faktisk ikke kan køre helt af sig selv, men kræver at en person sidder bag rattet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tesla fjernede dog aldrig ‘autopilot’-beskrivelsen fra den tyske del af Tesla.com, og man klagede i stedet for til en højere retsinstans. Som altså gav Tesla ret. Det skriver den tyske Tesla-blog Teslamag.de.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk