Der skal – måske – køres Formel 1 i Londons gader

Rygterne om det har svirret i årevis. Men nu vil nogle pengemænd presse på, for at få Formel 1-bilerne til at ræse rundt i Londons gader.

Rygterne om det har svirret i årevis. Men nu vil nogle pengemænd presse på, for at få Formel 1-bilerne til at ræse rundt i Londons gader.

Vi fik – og får måske – aldrig et Formel 1-løb i København. Men nu rygtes det, at nogle amerikanske og engelske pengemænd er gået sammen om få Formel 1-feltet ud i Londons gader.

Ja, det vil være et løb i den engelske hovedstad. Hvis altså forlydende holder. Dermed skal der føjes endnu et engelsk løb til kalenderen. Formel 1-feltet kører i forvejen på den legendariske Silverstone-bane.

Det engelske medie Metro skriver, at planerne allerede møder opbakning fra Londons borgmester Sadiq Khan.– Vi håber på, at det kommer. Vi er enormt begejstrede for det, siger den amerikanske 777 Partners-grundlægger Josh Wander i en pressemeddelse.

Om et eventuelt Formel 1-løb i London uddyber Josh Wander.

– Der vil være en elektrisk atmosfære. Da de største atleter i verden, sammen med en international fanbase og verdens største virksomheder som sponsorer, vil blive trukket til London under sådan en løbsweekenden. Endnu vigtigere er det måske, at vi vil kunne bygge et sports- og underholdningskompleks i verdensklasse, som kan tjene samfundet året rundt og revitalisere de omkringliggende områder. Det er den type ting, der ikke kan måles, før der sker noget. Men virkningen vil være dramatisk.

Et er planer om et byløb i London. Noget andet er, om Formel 1-ejerne Liberty Media er med på idéen. Det er der på nuværende tidspunkt ikke noget ude om.

Næste års Formel 1-kalender er foreløbig rekordlang. Hele 23 løb skal der køres i 2022-sæsonen. Her skal Lewis Hamilton, Max Verstappen og Co. blandt andet forbi Miami for første gang.

Løbet er foreløbig på kalenderen indtil 2032.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk