Denne Supra har en kampvognsmotor mellem forhjulene


Vi troede, vi havde set det meste. Også hvad der findes af Supra’ere – men nej. Vi har aldrig set en Supra som denne!

Dusinvis af sjældne Ferrari’er, Nissan GT-R’ere og andre eksotiske og tunede biler dukkede fornylig op til et træf i England, men det var en højbenet Supra der løb med al opmærksomheden.

Den har nemlig en kampvognsmotor liggende under hjelmen.

På ejerens Instagramprofil kan man se, hvordan han har knoklet med at få plads til den store 5,9-liters Cummins-diesel rækkesekser. Hvilken kampvogn den er hentet fra, skal vi ikke kunne sige, men den amerikanske hær kører med kampvogne, der har Cummins-motorer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Faktisk har ‘US Army’ lige underskrevet en ny kontrakt med Cummins. Den er selvfølgelig millioner af dollars værd. Nå, men tilbage til Supra’en.

Den er uden tvivl skabt til at leve et liv på alt andet end et underlag af asfalt. De gigantiske terrængående dæk er der plads til, fordi luftundervognen giver en masse frihøjde.

Og ja, den har trækkrog på.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Manden bag projektet har fortalt, at han begyndte at bygge bilen om for fire år siden. Og dengang var udgangpunktet ikke andet end en god træt Supra. Den havde ikke engang den ellers så berømte 2JZ-motor, ligesom det meste af interiøret var revet ud.

Spol frem til i dag og bilen har dieselmotor, fem trins manuel ZF-gear og differentialet fra Lexus LS400.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk