Denne GR Yaris er i virkeligheden en Toyota IQ med Kawasaki-motor


Toyota GR Yaris har været intet mindre end et hit for japanerne – og nu har nogen fundet style en Toyota IQ på samme og ‘næsten’ med samme antal hestekræfter.

Spørgsmål! Kan du huske den lille Toyota IQ? Den hammerende dyre bybil som Toyota havde på modelprogrammet fra 2009 til 2015.

Nu er en japansk tuner kommet på at udstyre netop sådan en med panelerne fra Toyotas seneste hot hatch – GR Yaris. Bilen er bygget til næste år Tokyo Auto Salon.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Men det er langt fra kun panlerne, som skiller denne IQ ud fra mængden. Bagi bilen ligger nemlig også en Kawasaki-motor. Billederne af projektet har vi fra Twitter, hvor en mekaniker, som har været med under ombygningen, har lagt billeder op.

Og ud fra hans beskrivelse er den lille bypotte temmelig hidisg.

Vi ser mere til januar
Den firecylindrede motor med 16 ventiler har en slagvolumen på 1.441 cc, og den yder 211 hestekræfter. Altså i en bil der vejer bare 860 kilo. Til sammenligning vejer GR Yaris 1.310 kilo.

Desværre – og vi understreger desværre – er der ikke noget videomateriale ude… endnu. Men vi har ikke svært ved at forestille os, hvor let til bens og omdrejningsvillig det lille bæst må være.

Artiklen fortsætter efter videoen:

GR Yaris ‘Junior’ får som sagt debut på udstillingen Tokyo Auto Salon 2022. Og det er i januar måned. Så længe der faktisk ikke til.

Interessant er det, at Gazoo Racing allerede har lavet deres egen udgave af IQ’en. Den kaldte de GRMN iQ 130G tilbage i 2012. Produktionen begrænsede sig dog til 100 biler. Men skal vi virkelig tale om en arrig IQ, skal vi have fat i Aston Martin, som lagde en V8-motor i den lille bypotte. Det var i 2018 og motoren var på 4,7 liter.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billeder af bilen.

Reklame-video:


NÆSTE SIDE
Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk