Den sidste Saab nogensinde kan blive din

Efter SAABS konkurs byggede NEVS de sidste 9-3-modeller. Denne er den sidste fabriksnye bil

Helt slut med Saab-biler var det ikke, da General Motors lod svenskerne gå konkurs i 2011. NEVS, National Electric Vehicle Sweden, byggede de sidste Saab 9-3 mellem 2013 og 2014.

Og nu skriver fabrikken på Instagram, at den sidste Saab meget snart skal have ny ejer. Om bilen siges det, at det er den sidste af de 420 eksemplarer, som kinesisk ejede NEVS producerede, før samlebåndet gik helt i stå.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: 305 KM/T – ENDELIG KOMMER BMW M8

En to-liters turbobenzin-motor giver den sølvmetallic 9-3 Areo 220 hestekræfter, der går gennem et sekstrins automatgear. Bilen har blot fem kilometer på tælleren, og NEVS hævder, at bilen ikke har kørt siden dagene umiddelbart efter produktionen.

NEVS udstiller den sidste 9-3 på Saabmuseet – Saab Car Museum – mellem den 7. og 9. juni, før bilen skal på auktion i august.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Om selve auktion er der desværre ikke flere detaljer på nuværende tidspunkt. Ligesom vi heller ikke ved, hvad bilen forventes at koste.

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk