Annonce:

Den sidste Audi RS 6 nogensinde får 1.000 hestekræfter

Lige om lidt er det slut for flere af Audis legendariske RS-modeller. Blandt andet RS 6. Men inden vi når helt dertil, sørger den tyske tuner ABT Sportline for 1.000 hestekræfter. 

Besøg vores annoncør:

Den tyske tuner ABT Sportline har netop præsenteret to nye biler. Eller i hvert fald to Audi-modeller med flere hestekræfter.

Det drejer sig, om at RS 7 og den mere praktiske søster RS 6 får flere hestekræfter og et nyt navn. Og så selvfølgelig et vanvittigt prisskilt.

Legacy Edition-bilerne har brug for oktan 100-benzin for at kunne smide samtlige 1.000 hestekræfter og 1.150 newtonmeter i asfalten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er dog ikke bare benzinen, der lige er ‘lidt’ dyrere. Det er bilerne også. Alene den ekstra tuning af RS-modellerne koster svimlende 205.000 euro svarende til 1,5 millioner kr.

LÆS OGSÅ: Over en million biler tilbagekaldes for katastrofal fejl – er din bil i blandt?

Til sammenligning koster en ‘almindelige’ Audi RS 6 2,14 millioner kr. med nummerplader på i Danmark. Til gengæld sparer ABT Sportline ikke på noget.

Heller ikke når det kommer til brugen af kulfiber som både RS 6 og RS 7 svømmer i. For ikke at sige drukner. Selv luftindtaget til de dobbelte turboer er udført i det fjerlette materiale.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Selve turboerne har de tyske tunere selvfølgelig også erstattet med nogle større enheder. Men det får man ikke 1.000 hestekræfter af. I hvert fald ikke alene.

Så RS-modellerne har også fået vand/methanol-indsprøjtning. Tanken til de system er 15 liter stor. ABT regner med, at der er nok til 3.000 kilometers kørsel på én tankfuld.

For at få adgang til samtlige 1.000 hestekræfter skal et særligt ‘RS Mode’ aktiveres. Og det kan kun aktiveres, hvis der er nok vand og ethanol blandt i den eksterne tank.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler