Chevrolet til Bolt-ejere: Parker mindst 15 meter væk fra alle andre

Chevrolet har tilbagekaldt 141.000 eksemplarer af elbilen Bolt efter en række brande i batteripakken. Nu rådes ejerne til at parkere mindst 50 fod væk fra alle andre bilister

Endnu en Chevrolet Bolt er ædt op af flammer. Så nu råder fabrikken ejere af modellen til at holde afstand til den øvrige trafik.

I hvert fald når en Bolt parkeres. Rådet fra Chevrolet er, at Bolt-ejerne holder mindst 50 fods afstand til andre biler, når de parkere i deres Bolt-biler. Det er lidt mere end 15 meter.

Rådet fra fabrikanten kommer ganske kort efter, at General Motors – som står bag Chevrolet, rådede Bolt-ejere til ikke at lade elbilens batteri over 90 procent. Ligeledes rådes Bolt-ejere til ikke at lade batteriet nå en grænse under 70 miles rækkevidde.

Det er 112 kilometer. Et sidste råd GM/Chevrolet har givet Bolt-bilisterne er – parker udenfor!– I bestræbelserne på at begrænse potentielle skader på bygninger og køretøjer i de sjældne tilfælde, hvor en brand kan opstå, anbefaler vi Bolt-ejerne at parkere på øverste etage (af et p-hus, red.) eller på et udendørs areal og parkere 50 fod eller mere væk fra et andet køretøj, siger GM-talsmand Dan Flores ifølge The Detroit News.

Tilbagekaldt i hundredtusindvis
Samme Dan Flores råder i øvrigt Bolt-ejerne til aldrig at gå fra en eller efterlade en Bolt, som er sat til en ladestander.

Chevrolet er ude med anbefalinger dage efter, at der gik ild en Chevrolet Bolt, som stod i en privat garage. Ejeren fik tilkaldt brandvæsnet, men bilen stod ikke til at redde. Den udbrændte totalt.

Som konsekvens af det tilfælde – og en række andre brænde i modellen – har fabrikken tilbagekaldt 141.000 eksemplarer af modellen.

Foto: Chevrolet


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk