Bugatti-ejer slipper for fængsel – kørte lovligt 417 km/t på Autobahn


Den tyske anklagemyndighed har droppet sagen mod den tjekkiske rigmand Radim Passer, som sidste år kørte 417 km/t på Autobahn. Man kan ikke løfte bevisbyden.

Den tyske anklagemyndighed har lagt en sag om sidste års måske mest omtalte video fra Autobahn ned. Man kan ganske enkelte ikke bevise, at den tjekkiske rigmand Radim Passer, 58, gjorde noget forkert, da han sidste år kørte 417 km/t på det tyske motorvejsnet.

Vel at mærke på en stærkning med fri hastighed. Anklagemyndigheden bemærker, at den konkrete motorvejsstrækning næsten var tom, ligesom vind- og vejrforhold var gode. Desuden pointere tyskerne, at Bugattien er bygget til netop at køre så stærkt, som Passer gjorde den meget tidlige sommermorgen sidste år. Det skriver flere medier – blandt andet The Sun.

10 millioner visninger gjorde transportminister sur
Efterforskningen af Radim Passers kørsel, som altså nu er lagt ned, kom efter næsten 10 millioner afspilninger af den Youtube-video, som Passer selv dokumenterede kørslen med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Den tyske transportminister tog direkte afstand fra kørslen. Så langt ville Bugatti ikke gå, selvom mærket faktisk også blandede sig i debatten. Men der er altså ikke noget at komme efter i “sagen”.

Mange mente ellers, at Radim Passer riskerede både en heftig bøde og fængselsstraf, hvis tyskerne kom frem til, at han havde brudt færdselsloven. Og selvom Radim Passer kørte stærkt, slog han ingen rekorder. I hvert fald ikke når det kommer til hastighed. Det hurtigste, der nogensinde er kørt på Autobahn, er 432,7 km/t. Altså sådan helt officelt. Det var i 1938 i en Benz W125 Rekordwagen med den berømte tyske racerkører  Rudolf Caracciola bag rattet.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk