Reklame:

Berygtet tuner har allerede sat Ferrari på plads: “Vores SF90 har 1.100 hestekræfter”

F9XX Tempesta Celeste er endnu mere vanvittigt end selv Ferraris mest vanvittige bud på en gadebil.

Ferraris mest hidsige gadebil nogensinde hedder SF90 XX. En bil, der – uanset om den er topløs eller med fast tag – har 1.029 hestekræfter.

Men den 4-liters V8-motor med hybridteknik kan mere. F9XX Tempesta Celeste er den tyske tuners Mansorys bud en åben SF90. Altså en “Spider”.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og ligesom SF90 XX er den baseret på en SF90. Så langt så godt. Men så stikker Mansory-cabrioleten altså også af fra fabriksbilen.

Med 1.100 hestekræfter er der 71 hestekræfter mere at lege med i den hvide, tunet hingst. Retfærdigvis skal det siges, at det faktisk er anden gang, Mansory bygger et parti Tempesta Celeste.

LÆS OGSÅ: Direktør frygter, at danskerne mister interessen for elbiler

De første biler blev holdt i grå og lette blå nuancer. De næste er mest hvide. Altså med en god del nøgen kulfiber for at få kontrasten på plads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Mansorys bud på en SF90 er godt nok 0,1 sekund langsommere end SF90 XX fra 0 til 100 km/t. Disciplinen tager nemlig 2,4 sekunder. Til gengæld er topfarten hævet.

I fabriksbilen ‘nøjes’ Ferrari med 320 km/t. Det kan Mansory selvfølgelig ikke nøjes med. Så speedometeret løber ikke ud før 355 km/t.

Den dårlige nyhed? Ja, faktisk præcis ligesom med SF90 XX’erne fra Maranello er samtlige Tempesta Celeste udsolgt.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?