Benzinprisen eksploderer – nu koster en liter 18 kr.


De danske bilister skal igen, igen have endnu flere penge op ad lommerne ved tankstationerne. 

Tirsdag er benzinprisen i Danmark kravlet over 18 kr. literen. Det fremgår af benzinselskabet OK’s hjemmeside. Normalt en pris der høre den dyrere højoktansbenzin til. Men nej, det er prisen for en liter blyfri 95.

Oktan 100, som OK kalder sin højoktans-benzin, løber helt op i 19,38 kr. Mens en liter diesel er det billigste på markedet lige nu. Her koster en liter ‘kun’ 15,99 kr.

LÆS OGSÅ: SE PRISEN – Det koster benzin og diesel uden afgifter

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Uanset hvordan man vender og drejer tallene, er der kun ét resultat. Nemlig at benzinen i Danmark ikke har været dyrere end den lige nu i de sidste fem år. Benzinen satte senest prisrekord i marts, da en liter Blyfri 95 kunne fås til 17,22 kr. Det var helt tilbage i marts. Mere præcist onsdag 9.

Billedet er nogenlunde det samme hos landets øvrige energiselskaber. Benzinen og dieselen er rasende dyr i øjeblikket. Drivkraft Danmark, der overvåger brændstofpriserne her i landet, har senest opgjort prisen i sidste uge. Den 13. maj kostede en liter blyfri 95 i snit 17,19 kr. De 9 af kroner er selve benzinens pris. Resten? Ja, det er afgifter.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk