Reklame:

Autoværksteder undgår retssag – må ikke sige det til bilister

Dagen før, retssagen skulle begynde, endte det hele i et forlig mellem flere frie mekanikere og række mærkeværksteder.

Det skulle have været en retssag. Men sådan bliver det ikke. I stedet er en tvist mellem fem mærkeværksteder og to frie værksteder endt i et forlig.

Det skriver brancheorganisationen Dansk Bilbrancheråd i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hele sagen udsprang af, at 5 nyvognsforhandlere på Fyn for fem år siden indrykkede en annonce i en lokalavis i Middelfart. Teksten og de udsagn, forhandlerne brugte, så de to frie værksteder rødt over.

Ifølge havde udsagnene kun et formål. Nemlig at udstille “udstille de mærke-uafhængige værksteder som amatører uden ”rigtigt” uddannede mekanikere, der lavede dyre fejl – alt sammen noget, der kostede tid og penge for den enkelte bilejer.”

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

I et interview med Motor-magasinet kalder indhaveren af en af de nyvognsforhandlere, der har indgået forliget, sagen for ‘fuldstændig åndssvag’. Dog er hun glad for, at det er endt i et forlig uden erstatning til de frie værksteder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ikke desto mindre ligger det nu fast, at forhandlerne ikke må anvende udtrykkene. I hvert fald ikke i forbindelse med markedsføring.

Hos Dansk Bilbrancheråd anerkender man da også, at sagen efterhånden har mange år på bagsmækken.

– Sagen er nu 5 år gammel og der er absolut ingen, der længere kan huske selve annoncen.

Reklameblok:


– Derudover kan vi konstatere, at efter sagen blev rejst, så har det autoriserede netværk (mærkeforhandlerne) overordnet set holdt sig i skindet og afholdt sig fra at teste grænserne for tilsvarende annoncer, siger advokat i Dansk Bilbrancheråd Johanne Berner.

Helt konkret drejer sagen, som altså nu er kørt unden om retssystemet, om følgende udsagn:

  • “Du skal ikke betale for at vi øver os”
  • “Rigtig faguddannede og specialiserede mekanikere”
  • “Ingen problemer med garanti”
  • “Undgå risiko for bøvl ved fejlreparationer og spild af penge fordi en reparation under den krævende faglige standard tager for lang tid. Tid er jo også penge … “
  • “Autoriserede stempler i din servicebog. (Giver bedre gensalgsværdi).”

I 2020 endte det i en retssag, da De Danske Bilimportører omvendt trak værkstedskæden Skorstensgaard i ørene for at have brugt visse udsagn på kant med loven. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?