Audi sagsøger kinesisk bilmærke… igen!


Modelnavne, der ligger mistænkeligt meget op ad hinanden, går ikke i Audis verden.

Man skal passe på med at træde på de store. Det lærte Porsche eksempelvis, da man søsatte 911’eren. Bilen, der dag er en levende legende, skulle egentlig have heddet 901. Men det fik Peugeot, som mente at have rettighederne til den talkombination sat en stopper for.

Og nu er den gal igen. Altså mellem tyske Audi og kinesiske Nio. Sidstnævnte, som i øvrigt er på vej ud på dansk asfalt, læner sig nemlig lige lovligt meget opad Audis måde at navngive biler på.

Det mener tyskerne i hvert fald at kunne se i NIOs modeller ES6 og ES8. Og det skal NIO ikke have lov til, mener de på chefgangene i Ingolstadt. Audi siger, at kinesernes navngivning i mistænkelig grad minder om tyskernes egne modeller S6 og S8.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Audi vil ikke finde sig i, at det kinesiske bilmærke NIO læner sig opad tyskernes modelnavne. Audi har bl.a. klaget over navnet ES8.

Og det er faktisk ikke første gang, Audi farer i struben på kineserne. Det skete også, da Nio kom med SUV’en ES7. Det, mener Audi, minder for meget om deres egen S7. På grund af sagsanlægget har Nio ifølge det tyske mediet Handelsblatt fjernet modelbetegnelser ES6 og ES8, fra de biler mærket viser frem i Tyskland.

Men faktisk vil Audi, hvis en dommer giver dem medhold, have et forbud mod NIOs brug af modelnavnene i hele Europa.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk