Reklame:

Audi kan ikke selv – vil købe hel bil-platform af kineserne

Audi nu snart tidligere topchef siger, at mærket ikke har nok modeller til det kinesiske marked. 

Audi er angiveligt opsat på at få kinesernes hjælp. Helt konkret vil det tyske bilmærke købe en hel platform at bygge biler på til netop det kinesiske marked.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at tyskerne har bedt den kinesiske SAIC-koncern. Og det vil kineserne gerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Audi har set sig lun på en platform af SAIC-mærket IM Motors. Hvad Audi har betalt kineserne, og hvordan aftalen helt specifikt er skruet sammen, er endnu ikke offentligt kendt.

Men noget tyder på, at Audi vil bygge biler på samme platform, som IM Motors bygger modellen L7 på. En sedan-model kineserne viste frem allerede sidste år.

LÆS OGSÅ: Politiet erkender nederlag – ulovlig praksis over for bilister blev IKKE anket

Carscoops skriver, at Audi kiggede på flere andre muligheder, før mærket besluttede sig for at tilbyde IM Motors penge for platformen, som L7 er baseret på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Nyheden om Audis kinesiske tilnærmelse kommer bare dage efter, at det kom frem, at Volkswagen må lukke en fabrik i Tyskland ned i flere uger.

Der er simpelthen bygget for mange elbiler. Noget der også betyder, at man må udskyde produktionen af flere planlagte modeller.

Hos Audi har man også taget konsekvensen af problemerne i VAG-koncernen. Svigtende salg og problemer med software, der forsinker flere nye modeller, betød tidligere på måneden, at Audi-chef Markus Duesmann er blevet fyret.

Reklameblok:


 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?