Reklame:

Volkswagen stopper produktionen – fabrik har bygget for mange elbiler

Volkswagen sætter nu samlebåndet på en af mærkets fabrikker i Tyskland i stå. Der er simpelthen bygget for mange elbiler.

Volkswagen lukker nu en af sine fabrikker i Emden i det nordlige Tyskland i seks uger. Samtidig forlænges de ansattes sommerferie.

Det bekræfter Emden-fabrikkens Manfred Wulff over for den tyske avis Nordwest Zeitung.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Lukningen kommer efter, at Volkswagen har fundet ud af, at der simpelthen er bygget for mange eksemplarer af elbilen ID.4. I hvert fald flere end mærket kan sælge lige nu.

Den midlertidige lukning af samlebåndet går også ud over produktionen af den kommende ID.7. Produktionen af modellen, der egentlig skulle være begyndt i næste måned, er nu udskudt til ‘senere på året’, hedder det sig.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Desuden skal 300 ud af 1.500 ansatte med tidsbegrænsede ansættelser på fabrikken finde nyt arbejde. Volkswagen vil i lyset af den nye situation ikke forlænge kontrakterne med de 300 ansatte, når de udløber i august i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Volkswagen er ganske enkelt løbet ind i en salgskrise. Efterspørgslen på elbiler er faldet med 30 procent, i forhold til det mærket havde regnet med.

Olaf Lies, der er økonomiminister i den tyske delstat Niedersachsen, hvori fabrikken ligger, har allerede været ude for at beklage Volkswagens beslutning. En beslutning han dog kalder ‘forståelig’.

Økonomiministeren har da også allerede foreslået, at delstaten sætter momsen ned og øger de økonomiske fordele ved at købe en elbil.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?