Reklame:

Alt for mange danske bilister snydes af ‘ny’ p-regel

Mange danske bilister går stadig rundt med den opfattelse, at de kun kan få én parkeringsafgift pr. forseelse – men sådan hænger det altså ikke helt sammen.

Princippet er, at man kun kan straffes én gang pr. forseelse. Også i trafikken. Men det princip kan godt bøjes.

Og det er noget, der i den grad kommer bag på de danske bilister. Og det er noget, især landets parkeringsselskaber benytter sig af, når der skal udskrives p-afgifter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Som eksempel nævner bilisternes interesseorganisation FDM en bilist, der blev mødt af ikke bare én men to parkeringsbøder i forruden på sin bil.

– Bilisten kom ikke forbi sin bil i perioden og kunne ikke vide, at han havde gjort noget forkert første gang.

LÆS OGSÅ: Nu advares bilister: Ulovligt klistermærke koster 1.000 kr. i bøde

– Det fremgik ikke af færdselsloven, at man kunne få flere afgifter for samme forseelse, så vi tog den principielle sag videre til retten. Der skal være lovhjemmel til at straffe borgerne, udtaler advokat i FDM Casper Schad til FDM.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Sagen nåede hele vejen til Østre Landsret, fordi det kommunale parkeringsselskab havde en hel anden opfattelse af bilistens ‘forbrydelse’. Og det har Østre Landsret faktisk også.

Landsretten læner sig ikke op af ny men derimod ændret lovgivning. Det ér nemlig muligt at straffe den samme bilist for den samme parkering flere gange.

Der skal dog gå mindst 24 timer imellem hver parkeringsafgift. Dog kan p-vagterne ikke gå helt amok i gule sedler. På offentlige områder kan der nemlig ‘kun’ gives 3 parkeringsafgifter for den samme forseelse.

Reklameblok:


Ikke desto mindre vil man fortsat kunne finde bilister, der hårdnakket påstår, at de kun kan få én parkeringsafgift for den samme ulovlige parkering. Men det er ikke tilfældet.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?