Annonce:

Politikere enige: “Det skal koste 90 dage i fængsel at lave en brænder”

Bilister, der blæser på loven mere end tre gange, vil få deres biler konfiskeret på stedet.

Herhjemme har regeringen allerede luftet tanken om at stramme reglerne for vanvidskørsel yderligere.

– I den kommende tid vil vi i regeringen fortsætte med at følge effekten af stramningerne på området for vanvidskørsel og løbende se på muligheden for at skærpe indsatsen mod vanvidskørsel, sagde justitsminister Jeppe Bruus i en pressemeddelelse oven på to år for loven om  vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men også i Alabama, USA, ser de nu på, hvordan skruen kan strammes om visse bilister.  Faktisk er det allerede sket. I statens lovgivende forsamling, Parlamentet, er politikerne enstemmigt nemlig nået frem til, at man støtter et forslag fra republikaneren Allen Treadway. Det skriver lokalmediet ALreporter.

Lovforslaget, der nu er stemt igennem, betyder, at politiet kan tage bilerne fra bilister, der blæser på visse dele af færdselsloven “tre gange eller mere”.

LÆS OGSÅ: DUMT: 18-årig falsk betjent anholdt – forsøgte at stoppe ægte civilbetjent

Og ikke bare det. Allerede i førstegangstilfælde risikerer bilisterne både fængselsstraf mellem 5 og 90 dage og en bøde op til 500 dollars.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den nye lov er indført for at straffe bl.a. ‘burnouts (brændere, red.) fartovertrædelser, kap- og væddeløbskørsel samt såkaldte “side show” endnu hårdere. Stramningerne kommer efter en række fatale hændelser på vejen i Alabama.

Sidste år blev en 5-årig dræbt, da en bilist i en Nissan 350z i forbindelse med noget gaderæs ramte 16 personer. De 15 øvrige blev alle kvæstet.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler