Annonce:

Nu stiger registreringsafgiften…. igen!

Fra nytår er det slut med den billige registreringsafgift på plugin-hybrider. Den populære Ford Kuga stiger eksempelvis med flere tusinde kroner.

Det er ikke ligefrem billigt at købe bil i Danmark, hvor bilen siden 1924 har været betragtet som et luksusgode og derfor har været belagt med tårnhøje afgifter lige siden.

Og fra nytår bliver visse biler endnu dyrere. Her stiger afgiften på den populære biltype plugin-hybriden nemlig markant.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

En del af aftalen
Det sker som led i den aftale om bilafgifter, som et flertal på Christiansborg indgik i december sidste år. Således stiger plugin-hybriderne fra de nuværende 45 procent i afgift til 50 procent. Og det lyder umiddelbart ikke af meget.

Men hos Ford lyder meldingen eksempelvis, at mærkets ellers så populære Kuga Plug-in stiger hele 16.000 kr. i pris på grund af afgiftsstigningen.

Det skriver finans.dk.

Hyundai melder om stigninger på op til 22.000 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Alligevel mener FDM, at der er en god idé.

– Vi synes, at bilaftalen fra december 2020 med gradvise afgiftsstigninger på plugin-hybrider er en intelligent måde at indfase grønne biler på, siger forbrugerøkonom i FDM Ilyas Dogru til mediet.

Det hjælper til med udbredelsen af rene elbiler, lyder forklaringen.

Giver rabat
For alligevel at holde på hybrid-kunderne garanterer eksempelvis Hyundai i Danmark, at kunderne får deres plugin-hybrider til den nuværende lave afgift, også selvom bilen først leveres i 2021. Kunderne skal bare skrive under inden 15. december i år.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

De nyeste tal viser, at der indregisteret 43.000 eldrevne biler i 2021. Det svarer til 31 procent af det samlede bilsalg i Danmark.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler