Annonce:

BMW bekræfter: Der kommer en M-elbil i år

En elbil med M-emblem? A’ hvad for noget? Jo, den er god nok. M-afdelingen præsenterer en elbil i 2021.

Så gik den ikke længere. BMW’s performance-afdeling, BMW Motorsport GmbH, sender en elbil på gaden. Og det allerede i år.

Også selvom BMW’s egne topfolk længe har insisteret på, at en elektrisk M-bil ‘havde lange udsigter’. Men man har som bekendt et standpunkt, til man tager et nyt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det må de have gjort i München. For vores kolleger hos Carthrottle kan i dag citere den pressemeddelse, BMW har sendt med sin årlige opgørelse af salgstal, for noget ganske opsigtsvækkende.

Af den fremgår det nemlig, at “BMW Motorsport GmbH i løbet af 2021 vil præsentere en elektrisk performance-bil for første gang nogensinde”.

LÆS OGSÅ: Her er den M5 Touring, BMW aldrig byggede

Puritanerne behøver dog ikke at få et hjerteslag. Ikke endnu i hvert fald. For selvsamme medie mener at vide, at der ikke er tale om en fuldblods M-vogn. I stedet vil vi se en bil med ‘M Performance’-mærkatet præsenteret. Den slags kender vi i forvejen fra alt det, BMW ikke vil kalde M.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Altså som i M135i, M340i og M550i. Trinet lige under den ægte vare, forstås. Om det hedder M eller M Performance er dog lige fedt. Det hele hører nemlig i dag under M-afdeling.

Hvad mon det bliver
Hvilken bil, BMW mener, er der endnu intet helt officelt ude om. Men de ligger højst sandsynlig i kakkelovnen til præsentationen af ‘M-udgaven’ af den kommende i4.

En elbil tyskerne viste frem som koncept i 2017, men som går i produktion i år. Ikke at den mangler potens under hjelmen dog. Med 530 hestekræfter vil bilen i stand til at gå fra 0 til 100 km/t på bare 4 sekunder, har BMW sagt.

For første gang nogensinde producerer BMW en M3 Touring. Det bliver ikke en elbil, men et benzindrevet uhyre med over 500 hestekræfter på baghjulene.

En M-variant vil nok alligevel rykke pænt ved de tal. I det hele taget ser 2021 ud til at blive et år med fart på for BMW’s M-afdeling. De nye udgaver af M3 og M4 – hvoraf den første M3 Touring nogensinde er klart den mest interessante – er lige på trapperne.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

 

 

 


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler