Annonce:

Sølv eller bly? Gangsterkongernes vilde vognparker

Nogle af verdens vildeste gangster kørte også rundt i nogle af de mest legendariske biler på denne planet.

I artiklen her kigger vi på tre (ja, faktisk fire) legendariske personligheder i den kriminelle underverden med et særligt fokus på deres køretøjer. Og vi starter med hvad der må betegnes som verdens mest kendte narkobaron – nemlig…

1. Pablo Escobar

Det er ingen hemmelighed, at Pablo Escobar elskede biler. Faktisk startede det allerede, da han var en ung knægt i den columbianske by Medellín, hvor han blandt andet levede af at stjæle biler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Da hans narkoimperium var på sit højeste, og han skovlede milliarder ind, var der dog ingen grund til at stjæle. Nu havde han råd til at købe alle de biler, han kunne drømme om – og det gjorde han. Pablo Escobar købte alle mulige forskellige slags biler. Blandt andet havde han en Mercedes 600 Pullman, som må betegnes som en af de ultimative gangsterbiler…

… Men bilerne behøvede ikke nødvendigvis at være store eller flotte for at tiltrække Pablos opmærksomhed. F. eks. havde han en mere jordnær Renault 4L, som han efter sigende godt kunne lide at køre rundt i…

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

… Derudover ejede han en Porsche 356 og en Toyota LandCruiser. Men han havde også et par racerbiler: Blandt andet en Renault 8 Gordini og en Porsche 911. Bilparken var dog ikke fyldt med ekstremt sjældne biler, og personer tæt på ham har siden forklaret, at han købte biler, han syntes om.

Det behøvede ikke være Lamborghini’er eller Ferrari’er. En dag så Pablo en gammel Cadillac til salg, som han mente lignede Al Capones. Så den skulle han selvfølgelig have. I følge rygter skød han endda på bilen flere steder, så den kunne komme til at se lidt mere autentisk ud. Et par af bilerne, som i dag er helt ødelagte, står udstillet på Escobars gamle ranch, Hacienda Napoles.

Historien om Pablo Escobar
Sølv eller bly? Valget er dit…

Pablo Escobar anses for at være den mest succesfulde kriminelle i verdenshistorien. I 1989 anslog Forbes Magazine, at han havde en formue på 25 mia. dollars, hvilket gjorde ham til verdens syvende rigeste mand.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Pengene havde han tjent på at smugle kokain fra Columbia til USA. Da Escobars narkoemperium var på sit højeste, siges det, at han brugte 2.500 dollars om måneden på elastikker, som han brugte til at bundte sine pengesedler med. Og der kom rigtig mange penge ind, for hver eneste dag smuglede han 15 ton kokain ind i USA.

Pablo Escobar havde en meget effektiv politik, når det kom til at forhandle med politiet eller den columbianske regering. Hans motto var: “Plata o plomo?” – oversat: “Sølv eller bly?”. De kunne enten acceptere bestikkelse, eller de kunne få en kugle i panden. De fleste valgte det første.

Medellín-kartellet, som Escobar stod i spidsen for, levede højt på narkosmugling, og de opererede i hele verden. I 1993 blev der dog sat en stopper for dem af den columbianske regering, da de ledende medlemmer enten blev anholdt eller skudt. Sidstnævnte skete for Escobar.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Annonce:



Annonce:

Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler