Reklame:

400.000 bilister “slap” for at betale vægt- og ejerafgift i Danmark

Så sent som sidste år udtalte Rigsrevisionen kraftig kritik af Motorstyrelsen for ikke at have styr på opkrævning af vægt- og ejerafgift.

Og det er ikke første gang, myndighederne laver alvorlige fejl. Mere om det lige om lidt.

Sidste år udtalte Rigsrevisonen, der bl.a. holder øje med statens måde at forvalte borgernes penge på, alvorlig kritik af Motorstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Myndigheden har nemlig stadig ikke styr på, at dieselbil-ejere, hvis biler er udstyret med partikelfilter, ikke skal opkræves partikeludledningsafgift.

Det er, siger Rigsrevisionen sket i intet mindre end 16.000 tilfælde, hvor regeringer er sendt til ejere af varevogne. Disse bilister har betalt regninger, de ikke skulle.

Men mellem 2012 og 2019 var den helt gal. Her blev Skat taget i slet ikke at opkræve periodiske afgifter, hos bilister som ignorerede regningerne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I 2019 betød det, at 400.000 bilister kørte rundt med en gæld til det offentlige. 200.000 af dem kørte rundt i biler, hvis nummerplader egentlig skulle være inddraget.

Ifølge Skattestyrelsen egne tal svarede det til, at 7 procent af nummerpladerne på alle personbiler i Danmark skulle inddrages af politiet.

Skattestyrelsen gav dengang i 2019 oprettelsen af det Digitale Motorregister skylden. Systemerne bag kunne nemlig ikke tale ordentligt sammen.

Reklameblok:


Af samme grund fik politiet ikke besked på at klippe én eneste nummerplade i det tidsrum. Det skrev DR.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?