20-årig får beslaglagt Passat GTE – snuppet med 107 km/t

Foto: Rigspolitiet

Det blev en dyr køretur, da Fyns Politi en fredag nat i februar stoppede en 20-årig mand i en hurtigtgående Volkswagen Passat GTE.

– Det blev en dyr køretur for ham. Sådan en Passat GTE er relativt dyr, siger politikomissær ved Fyns Politi Rasmus Tyllesen til Fyns Amts Avis.

Tilbage i februar blev politikredsen sent en fredag nat gjort opmærksom på, at 20-årig mand fra sydfynske Faaborg lå og kørte rundt i Svendborg med hastigheder højere end politiet tillader.

Fra patruljevognen bliver bilens hastighed målt til 107 km/t på Johannes Jørgensens Vej som er en by-zone. Og da det er mere end 100 procent for stærkt, blev den unge mand vinket ind til siden og bedt om at aflevere både bilnøgler og kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Politikomissæren mener ikke, at den unge mand ser sin bil igen. Men som det altid er i den slags sager, skal en dommer sige god for det, hvis staten skal have lov til at konfiskere bilen i sidste ende.

Tidligere i denne måned kunne Rigspolitiet fortælle, at landets politikredse har beslaglagt 996 biler, siden loven om vanvidskørsel blev strammet sidste år. Det er tre biler hver dag.

Hvad angår den 20-årig står han udover en klækkelig bøde og en periode uden kørekort også til 20 dages betingede fængsel, hvis retten finder ham skyldig i vanvidskørsel

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk