18-årig mister mors bil med 115 km/t

Foto: presse-fotos.dk

En blot 18-årig mand har ikke længere noget kørekort, og han skylder sin mor en bil. Den fik han nemlig beslaglagt i torsdags.

På en adresse i Greve har stemningen nok mere end presset. Her bor en 18-årig mand, som nu skylder sin mor en bil. Bilen, som i øvrigt blot er halvandet år gammel men ikke nærmere bestemt, måtte familien nemlig aflevere til Midt- og Vestsjællands Politi i fredags.

Dagen forinden var den 18-årige nemlig blevet blitzet på Greve Strandvej. Her er hastighedsgrænsen 50 km/t, men den unge bilist blæste forbi fotovognen med mindst 115 km/t.

Det er en hastighedsoverskridelse på 130 procent, og derfor betragter politiet det som vanvidskørsel. Og fredag stod de altså på adressen i Greve for at forlange bil og kørekort udleveret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:– Det her er en grov overtrædelse. Derfor bliver vi også nødt til at skride hurtigt ind overfor denne her vanvittige kørsel, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejde hos Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2.

Den 18-årige kan nu se frem til en tur i retten. Den unge bilist var dog ikke den eneste som kørte for stærkt. I alt målte fotovognen 616 bilister på strækningen. 50 af dem kørte for stærkt. En tredje del så hurtigt at de fik både bøder og klip.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk