1 ud af 5 skrotter elbilen igen


Elbilsejere kaster ladekablet i ringen, og skifter tilbage til forbrændingsmotoren, hvis det er for besværligt at lade.

En undersøgelse fra University of California viser, at 16 procent af dem, som kører elbil, går tilbage til en benzinbil. For tidligere hybridsbilejere ligger det tal på 20 procent, viser samme undersøgelse.

Det skriver Teknikens Värld.

– Svarene afslører, at den største grund til ikke at fortsætte med at køre elbil har noget at gøre med opladningsmulighederne, skriver forskerne Scott Hardman og Gil Tal, der er ansvarlige for undersøgelsen, i deres rapport.Undersøgelsen bygger på svar fra mere end 14.000 bilister, og 70 procent af dem havde ikke adgang til et ladeapparat derhjemme, lidt færre havde ikke adgang til det samme på arbejdspladsen.

Undersøgelsen har spurgt mere end 400 husstande i den amerikanske stat Californien, hvor elbiler har særligt gunstige forhold. Blandt andet kan elbilskøbere få en skatterabat på op til 7.500 dollars ved køb af en el-eller hybridbil. Desuden har selvsamme stat sagt, at man fra 2035 helt vil forbyde salget af biler med forbrændingsmotor.

At borgerne i Californien vælger elbilen fra, skyldes manglen på lademuligheder og få parkeringspladser, påpeger undersøgelsen.

Omvendt viser undersøgelsen også, at især Tesla-ejere bliver ved med at køre i elbiler.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk