Annonce:

Volvo-fabrik indfører Sveriges korteste arbejdsuge

På Volvos fabrik i Göteborg har det svensk-kinesiske mærke tilbudt nogle af sine ansatte Sveriges nok korteste arbejdsuge på bare to dage.

Besøg vores annoncør:

To dage. Eller 2 vagter af 12 timer.

Det er, hvad nogle af Volvos folk kan arbejde på mærkets fabrik i Göteborg. Resten af tiden hele ugen kan de gøre med som de vil uden for arbejdspladsen.

Det skriver Avisen Arbetet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– At arbejde med 12-timers vagter er langt og ikke for alle.

– Men kun at skulle på arbejde to dage om ugen og have fri resten, det kompenserer til gengæld for mange, siger Michael Blohm, der er talsmand i fagforeningens IF Metalls afdeling hos Volvo Cars.

Arbejdsugen på Volvo-fabrikken i Göteborg fungerer sådan, at den lægger beslag på medarbejderne to weekender hver måned. Resten kan de holde fri i.

Weekendholdet består af to vagtskift. Det ene begynder arbejdet ved midnat og stempler ud lørdag kl. 12. Det andet hold møder ind søndag morgen. De weekendansatte kan desuden have kortere vagter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Disse timer kan sættes ind i en såkaldt ‘arbejdstidsbank’ og senere bruges til afspadsering. Ifølge den fagforeningsklub, der organiserer nogle af de ansatte hos Volvo Cars, ligger lønnen på fabrikken omkring 45.000 svenske kroner om måneden.

Det svarer til lige knap 30.000 danske kroner. Om der så gælder andre særtillæg for de weekendansatte med meget lange vagter, er uklart.

Volvos seneste træk blandt medarbejderne er det stik modsatte af holdningen hos Tesla. I hvert fald hvis man spørger en nu tidligere ansat, der blev fyret, selvom han sov i sin bil for at komme på arbejde. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler