Reklame:

Volkswagen tager nyt patent – vil afskaffe det ALLE biler har tilfælles

Uanset om vi taler el, diesel, benzin, hybrider, brint eller endda gas har biler i hvert fald blinklyskontakten tilfælles. Eller har de? Ikke hvis du spørger Volkswagen. 

Volkswagen har patenteret en ny måde at aktivere blinklys i biler på. Løsningen er sikkert relativt avanceret.

Men den er meget simpel at forklare. Tyskerne vil ganske enkelt fjerne alle stilke og kontakter rundt om ratstammen. Det gælder også armen til blinklyset.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver CarBuzz.

Tyskerne vil i stedet flytte de relevante funktioner op i rattet. Helt konkret foreslår Volkswagen med det nye patent, at der skal være flere knapper og mulighed for funktioner haptisk feedback på selve rattet.

LÆS OGSÅ: Bilforhandler fik genial idé, da ansat smadrede bil på motorvejen

Og ikke bare det. Personen bag rattet skal kunne ‘bytte ud’ i det forskellige funktioner. Altså kan brugerne af den samme bil godt have blinklyset siddende forskellige steder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Volkswagen mener, at det nye patent vil øge trafiksikkerhed, fordi bilisterne i så fald ikke længere skal fjerne hænderne fra rattet. Men det er nok ikke hele forklaringen.

For vi kommer ikke uden om, at det ligner en spareøvelse. Ved at flytte alle knapper op i rattet – og faktisk gøre dem udskiftelige med haptisk feedback – sparer VW penge, når der ikke længere skal sættes individuelle knapper i biler.

Det drejer sig formentlig om håndøre pr. bil. Men hvad er det nu, man siger… mange bække små?

Reklameblok:


Hvornår – eller i det hele taget om – Volkswagen har tænkt sig at bruge teknologien, de nu har patent på, melder historien ikke noget om.

Nyheden kommer bare få dage, efter Volkswagen indrømmede, at man har taget fejl, når det kommer til touchskærme i mærkets modeller. Læs mere om det her.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?