Reklame:

Voldsom M5 Touring på vej – beholder 4,4-liters V8’er og får 748 hestekræfter

BMW går ikke ned på antallet af cylindre – når den næste M5 er klar, bliver det også som stationcar. Og det med op til 748 hestekræfter.

BMW beholder mærkets nuværende 4,4-liters V8-motor. I hvert fald når det kommer til den næste M5. En bil der for første gang i 13 år også skal bygges som stationcar. Eller ‘touring’ som tyskerne siger.

Og det bliver en brutal omgang. Mediet Car and Driver forventer, at BMW’en vil være klar med en topmodel som lystrer tilnavnet ‘Red Lable’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En laban med samme drivlinje som SUV’en XM ‘Red Label’. Det betyder en hybridløsning, der er god for 748 hestekræfter og 1.000 Nm. Noget som gør i hvert fald SUV’en i stand til at spurte fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder.

Det selvom bilen vejer på den ‘forkerte side’ af 2.700 kilo. 2.749 kilo for nu at være helt præcis. Og selvom en BMW M5 Touring vil veje godt til, nærmer vi os ikke den vægt.

LÆS OGSÅ: For første gang nogensinde forbydes reklame for elbiler – “Toyota lyver om ladetiden”

Skal vi dog have lidt at sammenligne med alligevel, kan vi tage fat i den nuværende M5. Den er internt kendt som F90’eren. Og i sit toptrim “CS” har den 635 hestekræfter at byde på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Da den kom frem, var den BMW’s mest potente gadebil til dato. Altså lige indtil XM’eren kom dumpende lidt efetr.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?