Reklame:

VIDEO: Tuner bygger Volkswagen-pickup med 12-cylindrede dieselmotor

Volkswagen Amarok fås også i Danmark – men bare ikke med 12 dieselcylindre. Det har bilen kun i hænderne på Darkside Developments. 

Du har godt kunne få en Volkswagen med 12 cylindre. Eksempelvis blev det gigantiske fejlskud Phateon leveret med 12 cylindre.

Men den kørte på benzin. Så fandt Darkside Developments straks noget mere interessant i Audis arkiv af motorer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mærket fra Ingolstadt byggede nemlig – omend det var kun var ganske kort – en 12-cylindret V-motor med diesel som drivkraft. Den lagde tyskerne i den første årgang af Q7’eren mellem 2008 og 2012.

For at sætte det lidt i perspektiv blev Darkside Developments forsøgsdyr af en Volkswagen Amarok født med en to-liters, firecylindret benzinmotor.

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

Og selvom der afgjort ikke har været tænkt på det – altså fra fabrikken side – er der faktisk plads til 12 dieselcylindre i snuden på en Amarok.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den kan ikke gå galt. Det kan til gengæld sagtens gå galt i en Volkswagen sådan helt generelt. Også på selve fabrikken. Det indrømmer direktøren nu. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?