Reklame:

Volkswagen-chef fortryder – vil alligevel ikke bygge fabrik til elbiler

Volkswagen skal spare penge. Mange penge. Derfor skrotter tyskerne nu planerne om en fabrik kun til elbiler.

Volkswagen er i alvorlige økonomiske problemer. Af samme grund har mærket fra Wolfsburg fundet det nødvendigt at træde på bremsen, når det kommer til en hel del fremtidsplaner.

Blandt andet skal der ifølge Volkswagens produktionschef nu bygges endnu flere bilmodeller på den samme platform.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Desuden lægger mærket planerne om en ny fabrik kun for elbiler i graven. Fabrikken ville have kostet Volkswagen to milliarder euro at bygge. Men det er altså penge, mærket ikke længere kan finde.

Det skriver Automotive News Europe.

LÆS OGSÅ: Professorer vil have nyt forbud: “Ingen bil må kunne køre over 40 km/t i Danmark”

I stedet skal der bruges nogle penge på at opdatere de eksisterende faciliteter i byen Zwickau, hvor flere af Volkswagen-koncernens mærker bygger elbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Eller det vil sige: der sker ikke noget lige nu. På grund af en generelt mindre efterspørgsel på elbiler, et svigtende salg og udsigt til mindre støtte fra den tyske regering står fabrikken stille i to uger.

Volkswagen bekræftede i denne uge også, at den næste Golf bliver en elbil. Det vil i så fald være modellens 9.generation men den første kun på strøm.

Platformen, bilen skal bygges på, skal tilpasses Volkswagen nuværende struktur. Ligesom Volkswagen ikke lægger lige så mange penge i en ny platform kaldet SSP, som mærket i første omgang meldte ud.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?