VIDEO: Sjælden 1-ejers Mustang stod efterladt i 46 år

Den har stået det samme sted i hele 46 år – i alt den tid har ingen tilsyneladende bekymret sig om denne Mustang Boss 451.

46 år er lang tid. 46 år i glemslen er rigtig lang tid for en bil som kun er produceret i 1.806 eksemplarer. Ikke desto mindre har det været virkeligheden for denne Ford Mustang Boss 451. Ifølge Auto Archeologist, som det lykkedes at komme tæt på bilen, ligger der en trist historie bag.

Bilen har kun haft én ejer. Nemlig ham der købte den fra ny i 1971. Han bestilte den godt nok i rød. Men som det fremgår af videoen herunder, er bilen meget tydeligt gul. Det var først, da mandens konen gjorde ham opmærksom på det, at han blev klar over fejlen.

Reklameblok:Af uvisse årsager – eller måske netop derfor – fik forhandleren ikke smidt bilen direkte i nakken igen. I stedet forsøgte ejeren i de følgende år at bygge bilen om. Ikke for at lakere den om. Nej, for at forbedre benzinøkonomien. Altså i en Mustang med 5,75-liters kaburator-V8’er fra 70’erne. Bedre benzinøkonomi, min bare r…

Nå, men. Manden gik tilsyneladende død i projektet. Og Mustangen? Ja, den blev trillet ind i en lade i 1976. Kun for at blive glemt i skamfulde 46 år. Utroligt nok er bilen eftersigende i overraskende god stand, selvom den har brugt tæt på et halvår hundrede væk fra vejene.

Egentlig blev bilen forsøgt trillet ud på vejene igen i 1980. Men det lykkedes ikke. Mustangen kørte altså sin sidste tur i 1976.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk