VIDEO: 23 år gammel Formel 1-racer ydmyger helt ny Indycar

Der er god grund til at have lyd på denne artikel. For i 1998 kørte McLarens Formel 1-hold rundt med 3-liters Mercedes-V10’er. 

Hvor langt er Indycar kommet på 23 år? Ikke langt nok. Indrømmet, løbsserien der blev kørt for første gang i 1996 var ret ny, da McLaren i 1998 i Formel 1 kørte rundt med Mercedes-udviklet V10-motoren.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men spoler vi 23 frem i tiden, er de amerikanske racere med fritliggende hjul stadig bagud. Den McLaren MP4-13, som Mika Häkkinen vandt 98-sæsonen i, er stadig markant hurtigere rundt på den legendariske Laguna Seca-bane, end en helt ny Indycar er det i dag.

Blandt andet fordi Formel 1-bilen er meget lettere og har langt flere hestekræfter. Faktisk er der næsten ét sekund mellem den gamle Formel 1-bil og en ny Indycar. Altså i Formel 1-bilens favør.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk