Reklame:

VIDEO: Vanvittig Golf Variant med 1.080 hestekræfter er bygget i Danmark

Fra fabrikken var den tænkt som et multiværktøj for familier rundt omkring i verden. Men mere end 1.000 hestekræfter var og er en +20 år gammel Golf Variant ikke gearet til.

Og dog. For i hænderne på danske Gert Johansen er det blevet til 1.080 hestekræfter fra en 3,3-liters VR6-motor med en enorm Garrett G42-1450-lader. Gearkassen er en generation nyere.

Det vil sige, den er hentet fra en Golf Mk.5. Men den er lavet om, så den kører sekventielt. Der er altså ingen grund til at lette foden fra speederen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og så har bilen selvfølgelig firehjulstræk – præcis som den ægte vare. PS: Bremserne er hentet fra en Audi RS4 B7.

Hvordan den cocktail klarer sig mod en Audi RS6 med V8-motor, som også kan bare lidt mere end fabrikken siger, kan du se i klippet herunder.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

1.000 hestekræfter – eller som her 1.080 styk – er en mundfuld for de fleste. Især når man tænker på, at flere af de folkevalgte ikke bare vil evaluere men stramme loven om vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Hvordan det hænger sammen kan du læse meget mere om i artiklen her. Fik vi sagt, at flere danske byer vil tvinge alle bilister til at køre 30 km/t eller derunder?


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?