Reklame:

Regeringen ser på “muligheden for stramme regler om vanvidskørsel”

Det, at politiet kan tage folk biler på stedet, får forhåbentlig andre til at tænke sig om en ekstra gang, siger justitsminister Peter Hummelgaard. 

Justitsminsiter Peter Hummelgaard (S) lægger ikke fingerne imellem. I hvert fald ikke når det kommer til vanvidskørsel. Noget han betragter som forkasteligt og ‘en foragt for samfundet’.

At politiet nu i to har kunnet tage både kørekort og bilerne fra den type bilister, håber ministeren da også har en afskrækkende effekt på andre i trafikken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Jeg håber, at reglerne på sigt også vil have en afskrækkende effekt, så folk tænker sig om en ekstra gang, før de træder speederen i bund, sætter sig påvirkede ind i bilen eller på anden måde udsætter andre for fare med deres hensynsløse kørsel, lyder det i en pressemeddelelse.

Ministeren afviser da heller ikke, at man i regeringen nu lader loven ligge. Nærmest tværtimod vil der løbende blive set på mulighederne for at stramme den.

– I den kommende tid vil vi i regeringen fortsætte med at følge effekten af stramningerne på området for vanvidskørsel og løbende se på muligheden for at skærpe indsatsen mod vanvidskørsel, siger ministeren.

 

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?