Annonce:

VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Mens især de kinesiske elbilmærker stormer frem – viser en ny video fra landet en grum og meget rustrød bagside af medaljen. 

Det har været oppe at vende før. I 2019 gik det kinesiske firma Microcity konkurs, fordi der ikke var nok efterspørgsel på deres delebilsordning.

Microcitys flåde bestod af små elbiler, og mange af dem dukkede senere på et stykke land uden for Hangzhou-provinsen i Kina. Tilsyneladende forladt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og nu er endnu et skrækeksempel på den succes, kinesiske elbiler ellers oplever, dukket op. Og faktisk i det samme område som delebilerne blev ‘forladt’ i tilbage i 2019.

Det skriver Insideevs på baggrund af en video, der  de seneste dage har spredt sig på Twitter.

LÆS OGSÅ: Bilmærker fyrer alle danske forhandlere – “Vi ved ikke, hvad der sker”

Bilerne er tilsyneladende alle udstyret med nummerplader. Og det, skriver youtuberen Winston Sterzel, der også har delt droneoptagelser fra stedet, er ganske enkelt, fordi der er forretning i at dumpe bilerne på den måde.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ifølge youtuberen indregistrerer de kinesiske bilproducenter bilerne, så de over for myndighederne kan hævde at have solgt dem. På den måde får bilmærkerne del i den økonomiske støtte, som Kinas regering specifikt giver til elbilsproducenter.

Det sker af og til, at et større parti biler ender som forladt vraggods. I 2015 ødelagte en snestorm i Canada eksempelvis 3.000 nye BMW- og Mini-modeller. Og det i sådan en grad at det ikke kunne betale sig at reparere på dem.

Så sent som i 2021 kunne mediet Motor1 fortælle, at bilerne stadig ikke var flyttet fra den mark lidt uden for Vancouver, hvor de blev efterladt i 2015.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler