Reklame:

Undersøgelse slår fast: Der er ingen grund til, at kvinder ikke kører Formel 1

Nogle af verdens bedste racerkørere er kvinder – alligevel er der ingen af dem på gridden i Formel 1.

Der har været kvinder i Formel 1. Men det er længe siden, der har været en kvinde, når det gælder. Altså om søndagen. Italianeren Lella Lombardi er den eneste kvinde, som har fået point i Formel 1. Og faktisk blev det kun til et halvt point i 1975-sæsonen.

Men kvinder nemlig sagtens køre med i Formel 1, slår ny undersøgelse fast.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Undersøgelsen er udført af nonprofit-organisationen More than Equal, der blandt andre har den 13-dobbelte løbsvinder i Formel 1 David Coulthard som medstifter.

Helt konkret er organisationen i sin undersøgelse kommet frem til, at intet – hverken psykologisk eller fysiologisk – står i vejen, for at kvinder kan hoppe ned i verdens fornemmeste racerbiler. Det skriver Top Gear.

LÆS OGSÅ: De næste 3 år sættes farten ned til 80 km/t på motorvejen

Den 60 sider lange rapport, som undersøgelsen er bygget på, peger dog også på de udfordringer, som kvinder i motorsport står overfor. Hovedsageligt er der for få af dem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

På tværs af alle motorsportens kategorier er bare 10 procent af kørerne kvinder. I gokart, hvor de fleste Formel 1-kørere udklækkes, står det med 13 procent kvinder lidt bedre til.

Men det altovervejende flertal er altså stadig mænd. Noget andet, står der i rapporten, er noget som begge køn slås med. Økonomi.

Det er nemlig rasende dyrt bare at køre sig hele vejen til Formel 1. For slet ikke at tale om hvor dyrt det er at være i kongeklassen.

Reklameblok:


Noget tredje er, at kvinder forsvinder hurtigere ud af motorsport. For mens mænd i snit kører med på et eller andet plan i 13 år, kører kvinder med i 5 år.

Folkene bag rapporten lægger dog heller ikke skjul på, at motorsport er utrolig svært at begå sig i. Uanset køn.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?