Reklame:

De næste 3 år sættes farten ned til 80 km/t på motorvejen

Det er dog ikke for at genere bilister, at Vejdirektoratet har taget beslutningen der først ændres på igen i 2026.

I Odense vil politikerne gerne have Folketingets velsignelse til at forbyde bilister at køre over 90 km/t på motorvejen. Altså permanent.

Helt så langt er Vejdirektoratet ikke parat til at gå på den del af motorvej E45 løber et andet sted i landet. Nemlig mellem Aarhus S og Aarhus N. Selvom farten faktisk skal endnu længere ned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Næste etape af udvidelse på den konkrete strækning kommer til at tage 3 år. Og i den tid skal hastigheden markant ned.

– Det (fartgrænsen, red.) er permanent, indtil udvidelsen er gennemført, fortæller Robin Højen Madsen, projektchef ved Vejdirektoratet til TV2 Øst.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her sætter borger falske fotofælder op – “Derfor jeg gør det”

Politiet har endnu ikke meldt ud, om man vil håndhæve den nye fartgrænse og i så fald hvordan. Men det er ikke utænkeligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Så sent som i sidste måned slog politiet i en form for blitzkrig til mod bilister, der kørte for stærkt på netop den del af E45.

I forbindelse med kontrollen måtte flere bilister helt aflevere kørekortet. Ligesom en enkelt blev taget for vanvidskørsel og derfor udover kørekortet også måtte aflevere sin bil til ordensmagten.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?