Reklame:

Ukendt bilmærke har fart på – bil nummer 5 million er allerede bygget

Herhjemme forsøger de at lokke bilisterne med gratis opladning som en del af købet. Uden for vores grænser har BYD dog fart på.

Herhjemme er de kun lige kommet til. Men uden for Danmarks grænser regnes kinesiske BYD, der begyndte med at kopiere Mercedes og BMW i alt fra bilmodeller til logo – for intet mindre end et gigantisk foretagende.

Bilmærket kunne i denne uge meddele, at man har bygget ‘NEV’ – eller New Energy Vehicle – nummer 5 million.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

BYD kalder alle sine plugin-hybrider og rene elbiler for den slags. Jubilæumsmodellen er en Denza N7. En bil der foreløbig kører helt uden om Danmark.

Milepælen i produktionen er på mange måder bemærkelsesværdig. Især fordi en konkurrent som Tesla stadig ikke er lykkedes med at sælge 5 millioner elbiler.

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussens Haas er vild konflikt med Gunther Steiner – “Sagen ender i retten”

På den anden side tæller BYD som sagt også hybrider med i deres regnskab. BYD indrømmer da også, at det kun producere ‘lidt flere el- end hybridbiler’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Alligevel hævder BYD, at det er lykkedes dem at producere yderligere 2 millioner biler på bare ni måneder. Før det hævdede BYD, at det var lykkedes dem at sælge over 260.000 plugin-hybrider på én enkelt måned.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?