Tysk bilmærke snart fortid – skrotter stor model

BMW opkøbte mærket tilbage i marts, og dagene som selvstændigt mærke er snart forbi. Nu ryger den første model.


Alpina er snart ikke, hvad det har været. Nemlig et selvstændigt mærke. Tilbage i marts købte BMW sig til 100 procent af kontrollen med bilmærket, som man i forvejen bygger biler for.

De to mærkers nuværende samarbejdsaftale udløber 31. december 2025. Og hvad der herfra præcist skal ske med Alpina er ikke offentliggjort. Højst sandsynlig bliver navnet Alpina til et udstyrsniveau.

Men noget ligger allerede fast – der kommer ikke en ny Alpina-tunet 7-Serie. Den forrige – og i forvejen pensionerede 7-Serie – blev den sidste Alpina B7.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Faktisk har Alpina allerede samlet den sidste nogensinde. Det bekræfter Alpinas belgiske afdeling i et opslag på Facebook.

– En æra i Alpinas historie er bragt til ende med den sidste B7’er, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Alpina skifter nu fokus til SUV-delen af BMW’s modelprogram. De sidste år som selvstændigt mærke skal bl.a. bruges på at samle den X7-baserede XB7. En bil der i Alpina-trim har 621 hestekræfter og 800 Nm fra en 4,4-liters V8-motor. En my (ca. 108 hk og 50 Nm, red.) mere end M60i’eren, som den er baseret på, har.

Den mindre 3-Serie, som Alpina også bygger om til en såkaldt B3, rygtes også på vej ud. Men her intet endnu bekræftet.

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk